Παρασκευή 2 Μαΐου 2025

Αυτή είναι η 16χρονη Μάγια, θύμα άγριας δολοφονίας του νεαρού Πολωνού που συνελήφθη στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Πως την παρέσυρε, τη σκότωσε και την έκαψε μέσα σε παλιό ξυλουργείο
 
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 17χρονου Πολωνού που συνελήφθη την Πρωτομαγιά, σε ξενοδοχείο της Κατερίνης, είχαν εκδώσει οι πολωνικές Αρχές, καθώς... 

 
κατηγορείται για την άγρια δολοφονία μιας 16χρονης.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τα πολωνικά διωκτικά έγγραφα, τελέστηκε στις 23 Απριλίου στην πόλη Μλάβα, στα βορειοανατολικά της χώρας.
Ο νεαρός κατηγορείται ότι έσυρε τη 16χρονη σε ξυλουργείο, όπου κατάφερε στην παθούσα επανειλημμένα χτυπήματα με τσεκούρι ή σφυρί.

Στη συνέχεια, ο ίδιος κατηγορείται ότι έκαψε τη γυναίκα, ρίχνοντας στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων.

Αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν το πολωνικό αίτημα έκδοσης στη χώρα, όπου θα δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Παρότι ο συλληφθείς είναι ανήλικος, ενδέχεται να δικαστεί ως ενήλικας. Εάν καταδικαστεί, τότε αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης από 15 χρόνια έως και ισόβια.
Η εξαφάνιση της 16χρονης

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, ο 17χρονος κατηγορείται ότι στις 23 Απριλίου 2025 δολοφόνησε τη 16χρονη Μάγια Κοβάλσκα (Maja Kowalska). ‘Ήταν ζευγάρι και μάλλον η συνάντηση που είχαν μαζί εκείνη την ημέρα, ήταν για να ανακοινώσει η Μάγια στον 17χρονο τον χωρισμό τους.




Η Μάγια εξαφανίστηκε το απόγευμα της 23ης Απριλίου, αφού είχε ενημερώσει τη μητέρα της ότι θα συναντούσε έναν φίλο της για λίγο. Ο 17χρονος φέρεται να διέμενε κοντά στο σπίτι της οικογένειας Κοβάλσκα. Γνώριζε πως η συζήτηση με τον φίλο της ίσως να κατέληγε σε τσακωμό, αλλά πίστευε ότι αυτός θα ήταν εντελώς ανώδυνος. «Αν τσακωθώ, θα επιστρέψω στο σπίτι σε 5 λεπτά. Αν πάνε όλα καλά, θα λείψω το πολύ μισή ώρα» φέρεται να είχε πει στους γονείς της φεύγοντας από το σπίτι.




Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η 16χρονη έστειλε μήνυμα σε φίλη της, ζητώντας να μιλήσουν επειγόντως. Αμέσως μετά, το τηλέφωνό της απενεργοποιήθηκε και χάθηκαν τα ίχνη της.

Η εξαφάνιση της Maja απέσπασε αρκετή προσοχή στην Πολωνία και καλύφθηκε εκτενώς από τοπικά ΜΜΕ. «Τίποτα δεν έδειχνε ότι ήθελε να το σκάσει από το σπίτι» είχε πει ο πατέρας της, Γιάτσεκ Κοβάλσκι, σε συνέντευξή του στο Kanal Kryminalny Extra.

Η δήλωση εξαφάνισης έγινε στις 24 Απριλίου, ενώ το πτώμα της εντοπίστηκε την 1η Μαΐου σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο παλιό ξυλουργείο.