Η κατάψυξή σου έχει γίνει... παγοσπηλιά; Δεν χρειάζεται να την αφήσεις κλειστή για ώρες ή να μαζεύεις λίμνες από ξεπαγωμένα τρόφιμα. Να τι μπορείς να κάνεις:
1. Βραστό νερό σε μπωλ
Βάλε ένα ή δύο μεταλλικά σκεύη με βραστό νερό στα ράφια και κλείσε την πόρτα. Ο ατμός θα μαλακώσει τον πάγο γρήγορα.
Βάλε ένα ή δύο μεταλλικά σκεύη με βραστό νερό στα ράφια και κλείσε την πόρτα. Ο ατμός θα μαλακώσει τον πάγο γρήγορα.
2. Στεγνωτήρας μαλλιών (με προσοχή!)
Σε χαμηλή ένταση, κράτησέ τον σε απόσταση και λιώσε τον πάγο στοχευμένα. Πρόσεξε να μη βραχεί.
3. Σπάτουλα σιλικόνης
Όχι μαχαίρια! Μόνο μαλακά εργαλεία. Η σπάτουλα σιλικόνης βοηθά να αποκολληθεί ο πάγος χωρίς να χαλάσεις τα τοιχώματα.
4. Σπρέι με ξύδι
Γέμισε ένα σπρέι με ζεστό νερό και ξύδι. Ψέκασε τον πάγο για να μαλακώσει πιο γρήγορα.
5. Προληπτικό hack
Άλειψε τα τοιχώματα μετά με λίγη βαζελίνη (σε λεπτό φιλμ) για να μην ξαναμαζέψει πάγο τόσο εύκολα!
3. Σπάτουλα σιλικόνης
Όχι μαχαίρια! Μόνο μαλακά εργαλεία. Η σπάτουλα σιλικόνης βοηθά να αποκολληθεί ο πάγος χωρίς να χαλάσεις τα τοιχώματα.
4. Σπρέι με ξύδι
Γέμισε ένα σπρέι με ζεστό νερό και ξύδι. Ψέκασε τον πάγο για να μαλακώσει πιο γρήγορα.
5. Προληπτικό hack
Άλειψε τα τοιχώματα μετά με λίγη βαζελίνη (σε λεπτό φιλμ) για να μην ξαναμαζέψει πάγο τόσο εύκολα!