Συνταγή: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα
Υλικά
Κομμάτια: 9
- 500 ml (4½ κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, πολύ κρύα
- 30 γρ. (1/4 κούπας) άχνη ζάχαρη
- 30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
- 30 τμχ. μπισκότα oreo
- 4 κουτ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψάκι περίπου 20 x 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε στον πάτο μία πολύ λεπτή στρώση από τη σοκολατενια σαντιγί.
- Από πάνω στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε μονή στρώση.
- Συνεχίζουμε απλώνοντας τη μισή σαντιγί.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, βάζοντας μία στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και έπειτα την υπόλοιπη σαντιγί.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μίνιμουμ 1 βράδυ (ιδανικά 1 μέρα), ώστε να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν υφή σαν κέικ.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα.
- 4 κουτ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψάκι περίπου 20 x 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε στον πάτο μία πολύ λεπτή στρώση από τη σοκολατενια σαντιγί.
- Από πάνω στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε μονή στρώση.
- Συνεχίζουμε απλώνοντας τη μισή σαντιγί.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, βάζοντας μία στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και έπειτα την υπόλοιπη σαντιγί.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μίνιμουμ 1 βράδυ (ιδανικά 1 μέρα), ώστε να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν υφή σαν κέικ.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα.
Πηγή: thetoc.gr