Νόστιμο και ευέλικτο, το κοτόπουλο είναι μια τροφή με πολλά οφέλη
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Εκτός από...
την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε κάλιο και φώσφορο – δύο μεταλλικά στοιχεία που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των οστών μας. Επιπλέον, η τρυπτοφάνη και η βιταμίνη Β5, που περιέχονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο κοτόπουλο, βοηθούν στη μείωση του άγχους. Πολλοί συστήνουν την κοτόσουπα ως ιδανική επιλογή κατά την ανάρρωση από κρύωμα ή γρίπη – και όχι άδικα! Το κοτόπουλο ενισχύει τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ ο ζεστός ατμός από τη σούπα βοηθά στο να καθαρίσει η ρινική κοιλότητα.
Υλικά (3-4 μερίδες)
700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
χυμός από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. μέλι
χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε στο λάδι μας σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3: Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Βήμα 4: Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 2-4 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 306 kcal
Υδατάνθρακες: 11,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 36,5 γρ.
Λιπαρά: 12,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI