Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025

Εύκολα φαλάφελ


Σερβίρετε με δροσερό γιαούρτι
 
Υλικά 

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 1 πρέζα αλεσμένο κάρδαμο
  • 1 πρέζα τριμμένο κόλιανδρο
  • 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα ρεβίθια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σουσάμι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακατέψτε. Για τη σωστή συνοχή, θα πρέπει να μπορείτε να πλάσετε τη ζύμη σε μπαλάκια χωρίς αυτή να κολλάει στα χέρια σας.
  3. Όταν έχετε την επιθυμητή σύσταση, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 1- 2 ώρες.
  4. Πλάστε τα φαλάφελ και επικαλύψτε ελαφρά με τη φρυγανιά.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίστε τα φαλάφελ για 4 έως 5 λεπτά.