Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση στις διαγνωσμένες τροφικές δυσανεξίες, ενώ...
ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν συνειδητά να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα παράγωγά τους. Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός όσων επιλέγουν διατροφή χωρίς αυγό. Αυτά τα pancakes είναι εντυπωσιακά αφράτα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά – ούτε σε γεύση, ούτε σε υφή!
Υλικά (7-8 τεμάχια)
Υλικά (7-8 τεμάχια)
- 100 γρ. βρόμη, αλεσμένη σε μορφή άλευρου
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο, μουλιασμένο σε 1 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 μπανάνα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ανακατεύουμε το αλεύρι, τον μουλιασμένο λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη βανίλια.
- Βήμα 2: Το μείγμα μας είναι αρκετά παχύρρευστο, αλλά δεν έχει ιδανικό σώμα ακόμα, γι’ αυτό σ’ αυτό το σημείο βάζουμε μέσα την μπανάνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Βήμα 3: Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
- Βήμα 4: Το pancake μας είναι έτοιμο για γύρισμα όταν δούμε πως δημιουργούνται φουσκάλες· τότε το γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
- Βήμα 5: Σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας· αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και λίγο επιπλέον μέλι.
Tip: Για όσους αγαπούν τα αλμυρά σνακ, μπορούν να το συνοδεύσουν με κάποιο τυρί.
Διατροφική αξία ανά pancake
- Ενέργεια: 48 kcal
- Υδατάνθρακες: 16,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3,7 γρ.
- Λιπαρά: 5,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI