Ακολουθούν 10 φρούτα με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, που σύμφωνα με το Very Well Health ξεπερνούν το σκέτο νερό σε ενυδατική δύναμη:
1. Αγγούρι
Τεχνικά – όπως και οι ντομάτες – συγκαταλέγεται στα φρούτα. Αποτελείται από 96% νερό. Περιέχει επίσης πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ενυδάτωση. Και συγκεκριμένα:
- Βιταμίνη K
- Φολικό οξύ
- Ασβέστιο
- Αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης
- Φλαβονοειδή
- Κάλιο
- Μαγνήσιο
- Νάτριο
2. Ντομάτα
Με 94% νερό, οι ντομάτες είναι φρούτα με πολλαπλές χρήσεις. Περιέχουν:
- Βιταμίνες A, K, C
- Κάλιο
- Αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο
- Μαγνήσιο (βοηθά την αποκατάσταση των μυών)
3. Καρπούζι
Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό και είναι από τα πιο ενυδατικά φρούτα του καλοκαιριού. Περιέχει:
- Φυτικές ίνες
- Βιταμίνη A
- Κάλιο
- Λυκοπένιο
- Κιτρουλίνη (αμινοξύ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος)
4. Φράουλες
Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, αποτελούν ένα γλυκό αλλά χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη σνακ. Προσφέρουν επίσης:
- Βιταμίνη C
- Φολικό οξύ
- Μαγγάνιο
- Φυτικές ίνες
- Ανθοκυανίνες και φλαβονοειδή (ισχυρά αντιοξειδωτικά)
5. Γκρέιπφρουτ
Αποτελείται από 90% νερό. Χρειάζεται όμως προσοχή καθώς αλληλεπιδρά με ορισμένα φάρμακα. Περιέχει:
- Βιταμίνες C και A
- Φυτικές ίνες
- Πολυφαινόλες (αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά)
6. Πεπόνι (κανταλούπε)
Με 90% νερό, είναι ιδανικό για ενυδάτωση, ενώ επιπλέον προσφέρει:
- Φυτικές ίνες
- Βιταμίνη A
- Β-καροτένιο
7. Ροδάκινα
Έχουν 88% νερό και πολλά θρεπτικά συστατικά:
- Φυτικές ίνες
- Βιταμίνη C
- Βιταμίνη A
- Βιταμίνη B
- Β-καροτένιο
- Κάλιο
8. Κράνμπερι
Αποτελούνται από 87% νερό και περιέχουν:
- Διαλυτές και αδιάλυτες ίνες
- Βιταμίνες E και K1
- Χαλκό
- Μαγγάνιο
- Προανθοκυανιδίνες (πιθανά βοηθούν στην πρόληψη ουρολοιμώξεων)
- Πολυφαινόλες στη φλούδα
9. Ανανάς
Με 87% νερό, ο ανανάς προσφέρει τροπική γεύση και αναζωογονητική ενυδάτωση. Περιέχει επιπλέον:
- Βιταμίνες C και B6
- Χαλκό
- Μαγνήσιο
- Κάλιο
- Σίδηρο
10. Σμέουρα / Βατόμουρα
Μικρά, αλλά ισχυρά. Με 87% νερό, προσφέρουν υψηλή ενυδάτωση με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Περιέχουν:
- Βιταμίνες K, E, B, C
- Φυτικές ίνες
- Αντιοξειδωτικά
- Μαγνήσιο
- Φώσφορο
- Κάλιο
- Μαγγάνιο
Ενσωματώνοντας αυτά τα φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή, όχι
μόνο ενισχύετε την ενυδάτωση αλλά προσφέρετε στον οργανισμό σας και
πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, υποστηρίζοντας τη συνολική σας υγεία.