Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

Φτερούγες κοτόπουλο με μέλι και λάιμ


Συνοδέψτε με σπιτική λαχανοσαλάτα και ρύζι
 
Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
 
  • 2 κ. σ. μέλι
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ
  • 300 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για το σερβίρισμα
  • Για τη λαχανοσαλάτα:
  • 2 καρότα
  • 1 μικρό λευκό λάχανο (περίπου 300 γρ.)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 15 γρ. κόλιανδρο, χοντροκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε), το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ μέχρι να καλυφθούν οι φτερούγες. Αφήστε τα στην άκρη για να μαριναριστούν.
  2. Ζεστάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς στον αέρα.
  3. Για να φτιάξετε τη λαχανοσαλάτα, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε τα καρότα σε λωρίδες. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το λάχανο και το κόκκινο κρεμμύδι είτε με ένα κοφτερό μαχαίρι είτε με μαντολίνο. Βάλτε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε.
  4. Απλώστε τις φτερούγες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 35 λεπτά, γυρίζοντας τις στη μέση.
  5. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατέψτε τον κόλιανδρο, αν τον χρησιμοποιήσετε, μέσα στη λαχανοσαλάτα.
  6. Σερβίρετε με το μαγειρεμένο ρύζι.