Υλικά
- 6 σύκα, κομμένα στα τέσσερα
- 200 γρ. ψιλά φασολάκια, κομμένα
- 1 κρεμμυδάκι, σε λεπτές φέτες
- 2 μπάλες μοτσαρέλας, σε κομμάτια
- 50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- Μια μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
- 3 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. σ. μαρμελάδα σύκο ή σάλτσα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα φασολάκια για 2- 3 λεπτά.
- Σουρώστε, ξεπλένετε με κρύο νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει την υγρασία.
- Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και προσθέστε τα σύκα, τα κρεμμυδάκια, τη μοτσαρέλα, τα φουντούκια και τον βασιλικό.
- Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο μαρμελάδας με καπάκι, προσθέστε το ξύδι, τη μαρμελάδα σύκου, το ελαιόλαδο και λίγο καρύκευμα.
- Ανακινήστε καλά και περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.