Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025

Μεσογειακή σαλάτα με σύκο και μοτσαρέλα


Συνοδέψτε με προσούτο ή ζαμπόν

 Υλικά

  •     6 σύκα, κομμένα στα τέσσερα
  •     200 γρ. ψιλά φασολάκια, κομμένα
  •     1 κρεμμυδάκι, σε λεπτές φέτες
  •     2 μπάλες μοτσαρέλας, σε κομμάτια
   
  •  50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  •     Μια μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
  •     3 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
  •     1 κ. σ. μαρμελάδα σύκο ή σάλτσα
  •     3 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα φασολάκια για 2- 3 λεπτά.
  2. Σουρώστε, ξεπλένετε με κρύο νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει την υγρασία.
  3. Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και προσθέστε τα σύκα, τα κρεμμυδάκια, τη μοτσαρέλα, τα φουντούκια και τον βασιλικό.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο μαρμελάδας με καπάκι, προσθέστε το ξύδι, τη μαρμελάδα σύκου, το ελαιόλαδο και λίγο καρύκευμα.
  5. Ανακινήστε καλά και περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.