Σάββατο 12 Ιουλίου 2025

Χοιρινό με μανιτάρια


Και σάλτσα από κρασί, βότανα και σκόρδο
 
Υλικά 

  • 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, χτυπημένες σε λεπτά κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
 
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί Marsala, ή περισσότερο όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο καυτό μείγμα λαδιού-βουτύρου, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν και το σκόρδο να αρωματίζεται, περίπου 1 λεπτό.
  4. Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε.
  5. Σκεπάστε και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει, περίπου 15 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, ρυθμίστε την ανακατεύοντας λίγο-λίγο περισσότερο κρασί.