Υλικά
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, χτυπημένες σε λεπτά κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού κρασί Marsala, ή περισσότερο όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο καυτό μείγμα λαδιού-βουτύρου, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν και το σκόρδο να αρωματίζεται, περίπου 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει, περίπου 15 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, ρυθμίστε την ανακατεύοντας λίγο-λίγο περισσότερο κρασί.