Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Αυτό το πεντανόστιμο και τραγανό φρούτο εποχής, πέρα από τις χαμηλές θερμίδες που έχει, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί...
Αυτό το πεντανόστιμο και τραγανό φρούτο εποχής, πέρα από τις χαμηλές θερμίδες που έχει, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί...
πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και καλίου – όλα υπερ-ωφέλιμα συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός καλού μεταβολικού ρυθμού, στην ποιοτική καθημερινή πέψη και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
Υλικά (1 μερίδα)1 νεκταρίνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/3 κούπας νερό
- 1/5 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το νεκταρίνι και να απορροφηθεί το νερό.
- Βήμα 2: Σερβίρουμε μαζί με λίγο παγωμένο γιαούρτι, λίγους ξηρούς καρπούς και έξτρα κανέλα (προαιρετικά), ενώ μπορούμε να τη φάμε και σκέτη.
Η κομπόστα διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 μέρες.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 124 kcal
- Υδατάνθρακες: 4,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0,5 γρ.
- Λιπαρά: 0,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI