Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Ομελέτα καπρέζε με αβοκάντο


Για ένα υγιεινό πρωινό χωρίς γλουτένη - Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά!
 
Υλικά

  • 3 αυγά
  • 2 κ. σ. γάλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
 
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. σ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
  4. Ρίξτε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι, μαγειρέψτε 3 λεπτά. Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας τυρί μοτσαρέλα πάνω από την ομελέτα, μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό και στη συνέχεια σύρετε σε ένα πιάτο.
  5. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα με το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
  6. Καλύψτε κάθε ανοιχτή ομελέτα με 2 κουταλιές της σούπας ντοματίνια, 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό και 1/4 φέτες αβοκάντο.