Όλοι μας δεν θέλουμε να πετάμε φαγητό, ειδικά τώρα που οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών έχουν εκτοξευθεί. Η λύση όμως είναι απλή:
με μερικά έξυπνα tips μπορείς να τα κρατήσεις φρέσκα **για διπλάσιο χρόνο** και να κάνεις meal prep χωρίς άγχος.
1. Κατάψυξη – Ο καλύτερος σύμμαχος
Για λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, σπανάκι, φασολάκια και αρακά, η κατάψυξη είναι το ιδανικό μέσο για να παραμείνουν φρέσκα για πάνω από έναν μήνα.
Πιπεριές: Πλύσιμο, κόψιμο σε κομμάτια και φύλαξη σε σακουλάκι στην κατάψυξη.
Μανιτάρια: Καθαρίζουμε, κόβουμε και αποθηκεύουμε σε σακουλάκι.
Σπανάκι, φασολάκια, αρακάς: Πλύσιμο, στέγνωμα και κατάψυξη σε σακούλα τροφίμων.
Το ίδιο ισχύει και για μυρωδικά όπως μαϊντανός, άνηθος και δυόσμος.
2. Ψυγείο – Για καθημερινή φρεσκάδα
Ντοματίνια: Σε κλειστό τάπερ, διατηρούνται 1,5 εβδομάδα.
Αγγούρια & καρότα: Τυλίγουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε σακουλάκι στα συρτάρια του ψυγείου (1-2,5 εβδομάδες).
Φράουλες: Άπλυτες σε γυάλινα βάζα, αντέχουν 5-6 ημέρες.
Ροδάκινα & νεκταρίνια: Σε κλειστό τάπερ, 4-5 ημέρες.
3. Σωστό πλύσιμο για μέγιστη υγιεινή
Τα απλά πλυσίματα δεν αρκούν για να αφαιρέσεις μικρόβια και φυτοφάρμακα. Ακολούθησε αυτό το trick:
Ξέπλυνε 2 φορές με νερό.
Στο τρίτο πλύσιμο, πρόσθεσε ξίδι και άφησέ τα 5-10 λεπτά.
Ξέπλυνε ελαφρά άλλη μια φορά.
Πηγή: e-howto.gr