Σύμφωνα με ...
Αναφέρει πως η κατάψυξη σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσεις ό,τι αγοράζεις, σε βοηθά να εκμεταλλευτείς προσφορές (όπως φτηνά καλοκαιρινά μούρα!) και σου επιτρέπει να έχεις βασικά είδη διαθέσιμα για γρήγορα γεύματα.
Δες ποια είναι:
1. Αυγά
Τα αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για 3 έως 5 εβδομάδες, αλλά αν πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους, η κατάψυξη είναι μια έξυπνη λύση για να μην πεταχτούν. Είναι ιδανικά για ψήσιμο, ομελέτες, φριτάτες ή κασαρόλες.
Πώς να τα καταψύξεις: Ποτέ μην καταψύχεις αυγά με το τσόφλι. Σπάσε τα και αποθήκευσέ τα ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια σε δοχεία κατάλληλα για κατάψυξη.
Για ευκολία, βάλε τα σε θήκες παγοκύβων (ένα ανά θέση). Οι κρόκοι γίνονται κολλώδεις όταν καταψύχονται, οπότε πρόσθεσε 1/8 κουταλάκι αλάτι ή 1½ κουταλάκι ζάχαρη ανά 1/4 φλιτζάνι κρόκων για να διατηρηθούν καλύτερα. Ετικετοθέτησε κάθε δοχείο με το περιεχόμενο για να ξέρεις τι περιέχει.
2. Αβοκάντο
Όποιος έχει αγοράσει ποτέ αβοκάντο, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις στην ιδανική ωρίμανση. Καταψύξτε τα ώριμα αβοκάντο για χρήση σε γκουακαμόλε, smoothies ή και σε γλυκά. Διατηρούν τα θρεπτικά μονοακόρεστα λιπαρά τους.
Πώς να τα καταψύξεις: Καθάρισε, ξεκουκούτσωσε και λιώσε τα αβοκάντο. Μετά βάλε τα σε αεροστεγές δοχείο ή σακουλάκι κατάψυξης. Μπορείς να προσθέσεις λίγο λεμόνι για να αποτρέψεις το μαύρισμα. Μπορείς επίσης να τα καταψύξεις σε φέτες, αλλά μπορεί να μαλακώσουν αρκετά στο ξεπάγωμα.
3. Ψωμί
Αν δεν μπορείς ποτέ να τελειώσεις ένα ολόκληρο καρβέλι πριν ξεραθεί, η κατάψυξη είναι η λύση. Μάλιστα, αυξάνει και την περιεκτικότητα του ψωμιού σε “ανθεκτικό άμυλο”, το οποίο βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου.
Πώς να το καταψύξεις: Για ήδη κομμένο ψωμί, αφαίρεσε τον αέρα από τη συσκευασία και βάλε το στην κατάψυξη. Αν είναι ολόκληρο, κόψε το πρώτα. Προτίμησε διπλή σακούλα για αποφυγή καψίματος κατάψυξης.
4. Δημητριακά (μαγειρεμένα και άψητα)
Το να μαγειρεύεις μαζικά ρύζι, κινόα ή κριθάρι και να τα καταψύχεις εξοικονομεί χρόνο. Είναι ιδανικά για γρήγορα βραδινά γεύματα.