Η υπερτροφή που προστατεύει τα οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει το έντερο και βοηθά στον έλεγχο βάρους
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ...
είναι συχνά εμπλουτισμένο με βιταμίνη D. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, περισσότερο και από το αγελαδινό γάλα. Περιέχει επίσης κάλιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και φωσφόρο. Το γιαούρτι είναι πηγή δύναμης χάρη στις πρωτεΐνες και το ασβέστιο που περιέχει. Τα συστατικά αυτά συμβάλλουν στη σωστή δόμηση και ενίσχυση των μυών και των οστών μας. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και, δρώντας ενάντια στα βλαβερά βακτήρια που απειλούν το εντερικό μας περιβάλλον, βελτιώνει την κινητικότητά του και απομακρύνει τις τοξίνες που επηρεάζουν την καλή του λειτουργία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, συμβάλλοντας σημαντικά και στη μείωση του σωματικού βάρους.
Υλικά
(3-4 μερίδες)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
- ½ κούπα φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι και το αμυγδαλοβούτυρο.
- Βήμα 2: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε το γιαούρτι.
- Βήμα 3: Πασπαλίζουμε από πάνω τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φρέσκα φρούτα και παγώνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Βήμα 4: Όταν θέλουμε να φάμε την μπάρα γιαουρτιού, τη βγάζουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 110 kcal
- Υδατάνθρακες: 5,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14,8 γρ.
- Λιπαρά: 1,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI