Συνδυάστε τη γεύση με τα ελαφριά υλικά
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και μετρώντας προσεκτικά τα λιπαρά, μπορούμε...
να απολαύσουμε το αγαπημένο ασιατικό φαγητό χωρίς τύψεις!
Υλικά (2 μερίδες)
- 3 κούπες noodles βρασμένα, ιδανικά ρυζιού (για το μαγείρεμά τους ακολουθούμε τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευασίας που έχουμε επιλέξει)
- 2 κούπες ωμά λαχανικά, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- κάρι, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι
- ½ κούπα νερό
Για τη σάλτσα
- 2-3 κ.σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
- 1 κ.σ. κέτσαπ με στέβια
- 1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα κάσιους (ανά μερίδα)
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα για 3-4 λεπτά.
- Βήμα 2: Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Βήμα 3: Σε αυτό το σημείο έχουμε ανακατέψει ξεχωριστά όλα τα υλικά της σάλτσας, την οποία προσθέτουμε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά συνεχόμενα.
- Βήμα 4: Στα επόμενα 1-2 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε προσθέτοντας το σουσάμι και τα κάσιους.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 440 kcal
- Υδατάνθρακες: 38,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2,9 γρ.
- Λιπαρά: 6 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI