Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025

Light noodles με λαχανικά


Συνδυάστε τη γεύση με τα ελαφριά υλικά

Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και μετρώντας προσεκτικά τα λιπαρά, μπορούμε...  

 

να απολαύσουμε το αγαπημένο ασιατικό φαγητό χωρίς τύψεις! 


Υλικά (2 μερίδες)

  • 3 κούπες noodles βρασμένα, ιδανικά ρυζιού (για το μαγείρεμά τους ακολουθούμε τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευασίας που έχουμε επιλέξει)
  • 2 κούπες ωμά λαχανικά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κάρι, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι
  • ½ κούπα νερό

Για τη σάλτσα

  • 2-3 κ.σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
  • 1 κ.σ. κέτσαπ με στέβια
  • 1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα κάσιους (ανά μερίδα)
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα για 3-4 λεπτά.
  • Βήμα 2: Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Βήμα 3: Σε αυτό το σημείο έχουμε ανακατέψει ξεχωριστά όλα τα υλικά της σάλτσας, την οποία προσθέτουμε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά συνεχόμενα.
  • Βήμα 4: Στα επόμενα 1-2 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε προσθέτοντας το σουσάμι και τα κάσιους.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 440 kcal
  • Υδατάνθρακες: 38,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,9 γρ.
  • Λιπαρά: 6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI