Ένα vegan τυρί «σαν παρμεζάνα»
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Αυτή η vegan συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το ζωικό τυρί και μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι ή πίτσες. Πρωταγωνιστές είναι...
οι ξηροί καρποί, η διατροφική μαγιά και αρωματικά καρυκεύματα.
Υλικά (1 μικρό βάζο)
- 50 γρ. κολοκυθόσποροι
- 50 γρ. αμύγδαλα, ανάλατα
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μορφή πούδρας.
- Βήμα 2: Αποθηκεύουμε το plant-based τυρί μας σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Διατροφική αξία ανά 30 γρ.
- Ενέργεια: 78 kcal
- Υδατάνθρακες: 7,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
- Λιπαρά: 4,5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI