Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Το κεφίρ διαθέτει μεγάλο αριθμό προβιοτικών και ωφέλιμων βακτηρίων, ενισχύοντας τη διαδικασία καθαρισμού του εντέρου. Παρασκευάζεται...
από πλήρες γάλα και είναι όχι μόνο καλή πηγή ασβεστίου, αλλά και πηγή βιταμίνης Κ2, η οποία παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό του ασβεστίου και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων κατά 81%. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό μας σύστημα. Ως εκ τούτου, ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα μεταφράζεται και σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Υλικά (8 μερίδες)
- 220 γρ. κεφίρ (προτείνω αυτό με γεύση μπανάνα & βρώμη)
- 2 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
- 220 γρ. αλεύρι ζέας
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Βήμα 2: Βάζουμε σε μεγάλο μπλέντερ το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 3: Στρώνουμε λαδόχαρτο σε μία φόρμα του κέικ και μετά ρίχνουμε το μείγμα.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
Ενέργεια: 212 kcal
Υδατάνθρακες: 30,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 10,4 γρ.
Λιπαρά: 4,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI