Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Δροσερό, αρωματικό και γεμάτο φρεσκάδα, το ταμπουλέ είναι η σαλάτα που φέρνει στο τραπέζι όλη τη γεύση της μεσογειακής κουζίνας. Με βάση ...
τον μαϊντανό, το πλιγούρι και το λεμόνι, αποτελεί ιδανική επιλογή για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό σε κρέας και ψάρι.
Υλικά (2 μερίδες)1 κούπα πλιγούρι, ωμό
Υλικά (2 μερίδες)1 κούπα πλιγούρι, ωμό
- 1 κούπα ωμά λαχανικά της επιλογής σας, ψιλοκομμένα (πιπεριές, καρότο, κρεμμύδι)
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φουντούκια, θρυμματισμένα
Για τη σως
- χυμός από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο
- 1-2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό και, ύστερα από 10-12 λεπτά (ή όσο αναγράφει η συσκευασία), αποσύρουμε από τη φωτιά και ξεβγάζουμε με νερό.
- Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βρασμένο πλιγούρι, τα λαχανικά, τον μαϊντανό, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
- Βήμα 3: Σε σέικερ ανακατεύουμε τα υλικά της σως και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μπολ με το πλιγούρι και τα λαχανικά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 291 kcal
- Υδατάνθρακες: 23,0 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5,5 γρ.
- Λιπαρά: 2,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI