Τρίτη 26 Αυγούστου 2025

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού



Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή
 
Υλικά 
 
8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου μικρά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
3 1/2 φλ. τσαγιού σπειροειδή ζυμαρικά
3 φλ. τσαγιού υγρό ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  3. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το για 8 λεπτά, γυρίζοντας το στη μέση, ή μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστούν.
  5. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 2 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε να καλυφθούν καλά. Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το δενδρολίβανο και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  7. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και περιχύστε με το μείγμα που έχετε στο τηγάνι. Τοποθετήστε μια φέτα λεμόνι σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
  8. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  9. Πασπαλίστε με τα φύλλα σπανακιού και σερβίρετε.