Υλικά
8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου μικρά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
3 1/2 φλ. τσαγιού σπειροειδή ζυμαρικά
3 φλ. τσαγιού υγρό ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
3 1/2 φλ. τσαγιού σπειροειδή ζυμαρικά
3 φλ. τσαγιού υγρό ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το για 8 λεπτά, γυρίζοντας το στη μέση, ή μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστούν.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε να καλυφθούν καλά. Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το δενδρολίβανο και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και περιχύστε με το μείγμα που έχετε στο τηγάνι. Τοποθετήστε μια φέτα λεμόνι σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Πασπαλίστε με τα φύλλα σπανακιού και σερβίρετε.