Σάββατο 16 Αυγούστου 2025

Χειροποίητη λεμονάδα με σαφράν και τζίντζερ


Το σαφράν είναι ένα μοναδικό και εξεζητημένο μπαχαρικό
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Το αντιοξειδωτικό σαφρανάλη, που περιέχεται...  
 
 
στο σαφράν, συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της ικανότητας μάθησης, ενώ παράλληλα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

Υλικά (4 μερίδες)
  • χυμό από 8 λεμόνια κανονικού μεγέθους
  • 120 γρ. μέλι
  • 2 κ.γ. σαφράν (σε ίνες)
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 800 ml νερό

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχει ρευστή μορφή, για περίπου 1-3 λεπτά, ανάλογα πόσο δυνατό είναι το μάτι της κουζίαςν.
  • Βήμα 2: Αποσύρουμε το μέλι από τη φωτιά, το ρίχνουμε σε μία κανάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Δοκιμάζουμε και, αν μας φαίνεται ξινό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
  • Βήμα 4: Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες και απολαμβάνουμε με επιπλέον πάγο και φέτες φρέσκου λεμονιού.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 89 kcal
  • Υδατάνθρακες: 1,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,7 γρ.
  • Λιπαρά: 1,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI