Τέλειο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι
 
Υλικά 

  • 500 γρ μανιτάρια (κομμένα στη μέση)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

 
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο δυόσμο για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη σχάρα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να αρωματίζεται.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  4. Μαγειρέψτε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να απορροφήσουν τις γεύσεις του σκόρδου.
  5. Προσθέστε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλο 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί το θυμάρι και όλα τα αρώματα να αναδειχθούν.
  6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε τα τηγανητά μανιτάρια ζεστά, πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο για επιπλέον γεύση.