Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια (κομμένα στη μέση)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο δυόσμο για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη σχάρα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να αρωματίζεται.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Μαγειρέψτε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να απορροφήσουν τις γεύσεις του σκόρδου.
- Προσθέστε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλο 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί το θυμάρι και όλα τα αρώματα να αναδειχθούν.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε τα τηγανητά μανιτάρια ζεστά, πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο για επιπλέον γεύση.