Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025

Σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι


Μια συνταγή με απλά υλικά, που μαγειρεύεται σε 20 λεπτά και είναι απολύτως νόστιμη
 
Υλικά 
 
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2- 1 φλ. τσαγιού νερό από τα ζυμαρικά
  • 1/4- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

 
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1/4- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 μεγάλο μάτσο κέιλ, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μαγειρεύοντας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών πριν τα σουρώσετε.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ή μέχρι το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά στις άκρες. Προσθέστε το κέιλ, αλάτι και αρκετό πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με τσιμπίδα, μέχρι να μαραθεί το κέιλ, μέχρι 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τα σπαγγέτι και ανακατέψτε τα να ενωθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
  4. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  5. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Advertisement