Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 1/2- 1 φλ. τσαγιού νερό από τα ζυμαρικά
- 1/4- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1/4- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 μεγάλο μάτσο κέιλ, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1/3- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μαγειρεύοντας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών πριν τα σουρώσετε.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ή μέχρι το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά στις άκρες. Προσθέστε το κέιλ, αλάτι και αρκετό πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με τσιμπίδα, μέχρι να μαραθεί το κέιλ, μέχρι 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα σπαγγέτι και ανακατέψτε τα να ενωθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Αν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Advertisement