Δευτέρα 11 Αυγούστου 2025

Σαλάτα κινόα με λαχανικά και φρέσκα βότανα


Εύκολη επιλογή για ελαφρύ γεύμα
 
Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα λαχανικά (π.χ. τοματίνια, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμυδάκι)

 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλύνετε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν πικρίλα.
  2. Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε την κινόα. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε την να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να γίνει αφρώδης. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την κινόα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την κινόα με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το μαϊντανό και τη μέντα.
  4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.
  5. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  6. Αφήστε τη σαλάτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε, για να αναδειχθούν οι γεύσεις.