Υλικά
- 2 κολοκυθάκια, μέτρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο
- 1 αυγό
- 4- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 80 γρ. φέταΛίγο μαυροπίπερο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τρίψτε τα κολοκυθάκια, τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε και αφήστε τα για 15’ να βγάλουν τα ζουμιά τους.
- Στύψτε καλά να βγάλουν όσο πιο πολλά υγρά γίνεται.
- Βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη γραβιέρα, τη φέτα και μαυροπίπερο.
- Ζυμώστε και πλάστε τους κολοκυθοκεφτεδες.
- Λαδώστε ελαφρώς και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.