Το αγαπημένο ιταλικό πιάτο στην πιο υγιεινή εκδοχή του
 
Υλικά

  • 2 μεσαίες μελιτζάνες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. σ. ιταλικά καρυκεύματα
 
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • Φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και χαράξτε τη σάρκα σε σχήμα διαμαντιού με σταυρωτές χαρακιές.
  3. Τοποθετήστε τις μισές μελιτζάνες στο ταψί, περιχύστε με λάδι και πασπαλίστε με τα καρυκεύματα.
  4. Βάλτε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά.
  5. Κάντε ένα βαθούλωμα σε κάθε μελιτζάνα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  6. Καλύψτε με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια και τυρί.
  7. Βάλτε ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  8. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.