Υλικά
- 2 μεσαίες μελιτζάνες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. σ. ιταλικά καρυκεύματα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- Φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και χαράξτε τη σάρκα σε σχήμα διαμαντιού με σταυρωτές χαρακιές.
- Τοποθετήστε τις μισές μελιτζάνες στο ταψί, περιχύστε με λάδι και πασπαλίστε με τα καρυκεύματα.
- Βάλτε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά.
- Κάντε ένα βαθούλωμα σε κάθε μελιτζάνα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Καλύψτε με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια και τυρί.
- Βάλτε ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.