Κυριακή 10 Αυγούστου 2025

Χοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά


Για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό γεύμα

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες


 

  • 2- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο για σερβίρισμα 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε τις χοιρινές πανσέτες και ψήστε για 5- 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ελαφρώς.
  3. Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρετε για άλλα 3- 4 λεπτά.
  4. Ρίξτε το ντοματοπελτέ και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει για 1- 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  6. Ρίξτε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
  7. Καλύψτε το κατσαρολάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι οι πανσέτες και τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς.
  8. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.