Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

Ντιπ γιαουρτιού με λαχανικά


Απόλαυση χωρίς τύψεις!

Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Ελαφρύ, δροσιστικό και γεμάτο γεύση, το ντιπ γιαουρτιού με φρέσκα λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή για σνακ ή συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι. Η... 

 

φρεσκάδα του άνηθου και η ένταση του σκόρδου το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο. Συνδυάστε το με τραγανά στικς λαχανικών για έξτρα θρεπτική αξία! 


Υλικά (1 μπολ)

  • 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 50-60 γρ. καρότο, τριμμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το καρότο, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τον άνηθο.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και αφήνουμε το ντιπ να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 225 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 25,5 γρ.
  • Λιπαρά: 8,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI