Γιαούρτι για υγιές πεπτικό σύστημα
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Η τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό, ελαφρύ γεύμα, που συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού με...
Η τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό, ελαφρύ γεύμα, που συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού με...
τη μοναδική γεύση των υλικών της μεσογειακής κουζίνας.
Υλικά (2 μερίδες)
Για τη μακαρονοσαλάτα
Για τη μακαρονοσαλάτα
- 200-250 γρ. άβραστα μακαρόνια ολικής άλεσης (ιδανικά πέννες ή ριγκατόνι)
- 200 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
Για τη σως γιαουρτιού
- 180 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 120 γρ. θρυμματισμένη φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- λίγη σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βήμα 2: Ενώ έχουν κρυώσει τα μακαρόνια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθούν τα μακαρόνια.
- Βήμα 3: Σε ένα βαθύ πιάτο, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, λιώνουμε τη φέτα και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη σως με το γιαούρτι.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε τη σως γιαουρτιού στη μακαρονοσαλάτα, ανακατεύοντας με ήπιες κινήσεις, και αφήνουμε να κρυώσει για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα, απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 340 kcal
- Υδατάνθρακες: 46,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 22,7 γρ.
- Λιπαρά: 8,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI