Συνοδέψτε με κουσκούς

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. μελιτζάνες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
 
 
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. τριμμένος κουρκουμάς
  • 1 κ. γλ. αλεσμένη πάπρικα
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 800 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά), κομμένη στη μέση κατά μήκος

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, την κανέλα, τον κουρκουμά, την πάπρικα και το κύμινο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  2. Προσθέστε την ντομάτα, το τσίλι (αν το χρησιμοποιήσετε) και 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και συνεχίστε το μαγείρεμα, αφού σκεπάσετε με το καπάκι, για 1 ώρα. Αφαιρέστε το καπάκι. Μαγειρέψτε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει.
  3. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το μισό από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τις μισές μελιτζάνες και σοτάρετε γυρίζοντας περιστασιακά, για 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι και τις μελιτζάνες. Αφήστε στην άκρη.
  4. Αφαιρέστε και πετάξτε το τσίλι. Προσθέστε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.
  5. Σερβίρετε με κουσκούς.