Παρασκευή 22 Αυγούστου 2025

Τάρτα με σολομό και ρικότα


Ελαφριά επιλογή ακόμη και για γεύμα
 
Υλικά

  • 200 γρ. καπνιστό σολομό, χοντροκομμένο
  • 150 γρ. τυρί ρικότα χαμηλών λιπαρών
  • 4 φύλλα σφολιάτας 

 
  • 3 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 4 μερίδες πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και επικαλύψτε μια φόρμα για τάρτες 20 εκατοστών με σπρέι μαγειρικού λαδιού.
  2. Στρώστε τη βάση με ένα φύλλο ζύμης και αλείψτε το ελαφρά με σπρέι μαγειρικού λαδιού πριν τοποθετήσετε το επόμενο φύλλο από πάνω. Συνεχίστε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ψήστε για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Τοποθετήστε το σολομό, τη ρικότα, τον άνηθο, τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα, αλατοπιπερώνοντας καλά. Ρίξτε απαλά το μείγμα σολομού στη μαγειρεμένη βάση τάρτας.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  5. Σερβίρετε φέτες της τάρτας συνοδευόμενες από πράσινη σαλάτα και φέτες λεμονιού.