Η μυρωδιά του αυγού είναι από τις πιο επίμονες που μπορεί να κολλήσουν στην κουζίνα σου. Ακόμη και μετά το πλύσιμο, συχνά μένει στα πιάτα, τα ποτήρια ή τα μαχαιροπίρουνα, αφήνοντας μια δυσάρεστη αίσθηση.
Και...
Γιατί μένει η μυρωδιά αυγού;
Η πρωτεΐνη του αυγού, όταν μαγειρευτεί, αφήνει υπολείμματα που κολλάνε στις επιφάνειες. Το ζεστό νερό αμέσως μετά τη χρήση μπορεί να «κλειδώσει» τη μυρωδιά πάνω στο σκεύος αντί να την απομακρύνει.
Η βασική λύση: Κρύο νερό & σωστό μούλιασμα
1. Ξέπλυνε τα σκεύη με κρύο νερό αμέσως μετά τη χρήση.
2. Γέμισε το σκεύος με κρύο νερό και πρόσθεσε λίγο υγρό πιάτων.
3. Άφησέ το να μουλιάσει για μερικά λεπτά και έπειτα πλύνε κανονικά.
Φυσικοί τρόποι για να φύγει η μυρωδιά
- Λεμόνι – Τρίψε με φρέσκο χυμό ή μούλιασε σε νερό με λεμόνι.
- Ξύδι – Βάλε τα πιάτα σε νερό με λίγο λευκό ξύδι πριν το πλύσιμο.
- Μαγειρική σόδα – Φτιάξε πάστα με νερό και σόδα, άπλωσέ την στα σκεύη και ξέπλυνε.
- Καφές – Τρίψε με κατακάθι καφέ και πλύνε με απορρυπαντικό.
- Αλεύρι – Πέρασε τις επιφάνειες με αλεύρι πριν το πλύσιμο για να απορροφήσει την οσμή.
Tip: Χρησιμοποίησε ζεστό νερό μόνο στο τελικό ξέβγαλμα, αφού έχεις αφαιρέσει ήδη τη μυρωδιά.
Με αυτές τις απλές τεχνικές και λίγα υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σου, μπορείς να πεις οριστικό αντίο στην αβγουλίλα, κρατώντας τα σκεύη πεντακάθαρα και την κουζίνα σου φρέσκια.