Παρασκευή 22 Αυγούστου 2025

Οδηγός απόψυξης: Το λάθος που καταστρέφει το ψυγείο και πώς να το αποφύγεις


Πώς να κάνεις σωστά απόψυξη στο ψυγείο χωρίς να το καταστρέψεις

Η απόψυξη ψυγείου είναι μια εργασία που δεν πρέπει να αμελείται, καθώς βοηθά στη σωστή λειτουργία της συσκευής, μειώνει ...  
 
 
την κατανάλωση ρεύματος και προλαμβάνει σοβαρές βλάβες.

Αν παρατηρείτε έντονη συγκέντρωση πάγου στην κατάψυξη ή στο πίσω μέρος του ψυγείου, ήρθε η ώρα για απόψυξη.

Απόψυξη στην κατάψυξη
Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα και βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα.
Στρώστε πετσέτες γύρω από τη συσκευή.
Αφήστε τον πάγο να λιώσει φυσικά. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή να ψεκάσετε τον πάγο με φυτικό λάδι.

Απόψυξη στο ψυγείο
Η διαδικασία είναι παρόμοια με την κατάψυξη:

Αδειάστε το ψυγείο.
Τοποθετήστε τα τρόφιμα σε σακούλες με παγάκια για να διατηρηθούν.
Βάλτε πετσέτες στα ράφια και αφήστε την πόρτα ανοιχτή μέχρι να λιώσει ο πάγος.

Γιατί μαζεύει πάγο το ψυγείο;
Υπερφόρτωση: Όταν γεμίζετε υπερβολικά το ψυγείο, εμποδίζεται η σωστή κυκλοφορία του ψυχρού αέρα.
Φθαρμένο λάστιχο πόρτας: Η απώλεια θερμοκρασίας αναγκάζει το ψυγείο να δουλεύει πιο έντονα.
Λάθος θερμοκρασία: Κάτω από 2°C, το ψυγείο λειτουργεί υπερβολικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πάγου.
Η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο είναι 2-4 βαθμοί Κελσίου.