Αν ψάχνεις μια γρήγορη, αρωματική και λαχταριστή ιδέα για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου, αυτή η συνταγή για crispy κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο είναι ό,τι πρέπει. Σε...
μόλις 30 λεπτά θα έχεις στο τραπέζι ένα πιάτο που μοσχοβολάει και εντυπωσιάζει χωρίς κόπο.
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, με την πέτσα (περίπου 500γρ.)
1,5 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. σάλτσα στρειδιού (oyster sauce)
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλ. κορν φλάουρ (για το πανάρισμα)
1/4 φλ. λάδι (για το τηγάνισμα)
Για το γλάσσο:
2 κ.σ. βούτυρο
1 κεφάλι σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σόγια σος
Εκτέλεση
- Μαρινάρισμα & προετοιμασία: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη σόγια σος, τη σάλτσα στρειδιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Άφησέ τα για λίγα λεπτά να απορροφήσουν τα αρώματα.
- Πανάρισμα: Πέρασε κάθε κομμάτι από το κορν φλάουρ, ώστε να καλυφθεί καλά. Αυτό θα του χαρίσει την υπέροχη κρούστα.
- Τηγάνισμα: Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγάνισε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό (περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά). Βγάλε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
- Το "γλάσσο": Στο ίδιο τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις αρχίσει να μοσχοβολάει, βάλε το μέλι και τη σόγια σος. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Συνδυασμός: Πρόσθεσε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και «ντύσε» το με τη γλασάδα μέχρι να καραμελώσει.
Σερβίρισμα
Σέρβιρε το crispy κοτόπουλο ζεστό, με ρύζι ατμού ή noodles για πιο ασιατικό στυλ, ή με φρέσκια σαλάτα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Το άρωμα του σκόρδου και η γλυκόξινη ισορροπία του μελιού θα σε ξετρελάνουν.
Extra tip: Αν θέλεις περισσότερη «ένταση», πρόσθεσε λίγες νιφάδες τσίλι στη γλασάδα.