Τα 3 φυσικά υλικά που θα τις διώξουν μια για πάντα υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι σας και δεν είναι χημικά

Αν υπάρχει ένα έντομο που προκαλεί ανατριχίλα στους περισσότερους από εμάς, αυτό είναι σίγουρα η κατσαρίδα. Ειδικά...  


 

τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζέστη τις βγάζει από τις αποχετεύσεις, η εμφάνισή τους στο σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη. Όσο κι αν κλείνουμε τάπες, καπάκια ή μικρά ανοίγματα, συχνά βρίσκουν τρόπο να τρυπώσουν και να σκορπίσουν τον πανικό στο σπίτι.

Αν λοιπόν θέλετε να τις αντιμετωπίσετε χωρίς σκληρά χημικά, υπάρχει λύση με τρία απλά υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στην κουζίνα σας: βόρακα, ζάχαρη άχνη και αλεύρι. Με αυτά μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό μείγμα που λειτουργεί αποτελεσματικά και, το σημαντικότερο, με «γλυκό» τρόπο.
Τι θα χρειαστείτε

Βόρακα: φυσική ουσία με απολυμαντικές ιδιότητες, που λειτουργεί σαν «παγίδα» για τις κατσαρίδες.

Ζάχαρη άχνη: το δόλωμα, μιας και οι κατσαρίδες έλκονται από τη γλυκιά μυρωδιά της.

Αλεύρι: βοηθά να «δέσει» το μείγμα και κάνει το αποτέλεσμα πιο ελκυστικό για τα έντομα.



Οδηγίες

Ανακατέψτε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μικρά μπολάκια ίσα μέρη βόρακα, ζάχαρη άχνη και αλεύρι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σημεία όπου έχετε δει κατσαρίδες ή όπου ξέρετε ότι συχνάζουν: κάτω από τον νεροχύτη, γύρω από τον νιπτήρα, δίπλα στις αποχετεύσεις, πίσω από ηλεκτρικές συσκευές. Για καλύτερη προστασία, μπορείτε να βάλετε λίγο και κοντά στην εξώπορτα ή στο μπαλκόνι που συχνά είναι οι «πύλες εισόδου» τους. Ο συνδυασμός γλυκού και αλευριού τις προσελκύει αμέσως, όμως ο βόρακας είναι αυτός που κάνει όλη τη δουλειά. Δρα στο πεπτικό τους σύστημα και τις εξουδετερώνει σταδιακά, μειώνοντας σημαντικά τον πληθυσμό τους.
Για να έχετε ακόμα πιο γρήγορο αποτέλεσμα

Φροντίστε να μην αφήνετε ψίχουλα ή υπολείμματα φαγητού εκτεθειμένα. Κρατήστε τον κάδο σκουπιδιών κλειστό και καθαρίζετε συχνά τα σημεία γύρω από τον νεροχύτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι κατσαρίδες δεν θα βρίσκουν τίποτα άλλο να τις δελεάζει πέρα από το μείγμα σας.