Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

Ποπ κορν κοτόπουλου


Το απόλυτο finger food – Αρωματισμένο, τραγανό και γεμάτο γεύση
 
Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα

 
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού δημητριακά κορν φλέικς, ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ ή μια σακούλα με φερμουάρ και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας ή ανακινώντας για να καλυφθεί πλήρως. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα να ενωθούν. Βάλτε στην άκρη.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετήστε τα θρυμματισμένα κορνφλέικς.
  4. Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με αλεύρι στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια στα κορνφλέικς, πιέζοντας απαλά το μείγμα των κορνφλέικς μέσα στο κοτόπουλο.
  5. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  6. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε για άλλα 7- 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά.
  7. Σερβίρετε το ποπ κορν κοτόπουλου ζεστό με σάλτσα BBQ, μουστάρδα με μέλι ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας.