Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή...
βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια. Για να διασφαλίσουμε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύσουμε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 μικρή τορτίγια ολικής άλεσης
- 40 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 30 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά
- 1–2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. φρέσκο άνηθο
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μαγειρεύουμε στο ελαιόλαδο το σπανάκι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3–4 λεπτά.
- Βήμα 2: Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το σπανάκι. Στη συνέχεια, βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, τον άνηθο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Απλώνουμε το μείγμα στην τορτίγια, την τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 217 kcal
- Υδατάνθρακες: 21,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16,7 γρ.
- Λιπαρά: 3,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.