Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού και κοτόπουλο


Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και λεμονάτη νότα
 
Υλικά

  • 250 γρ. ριγκατόνι
  • 3 κ. σ. βούτυρο, χωρισμένο
  • 800 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς

 
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση
  • 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • Το χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 180 γρ. φρέσκο σπανάκι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και σοτάρετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 10- 12 λεπτά.
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  4. Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί παρμεζάνα.
  5. Προσθέστε το σπανάκι και τα ζυμαρικά. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 3- 4 λεπτά.