Υλικά
- 250 γρ. ριγκατόνι
- 3 κ. σ. βούτυρο, χωρισμένο
- 800 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
- 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- Το χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- 1 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 180 γρ. φρέσκο σπανάκι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και σοτάρετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 10- 12 λεπτά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί παρμεζάνα.
- Προσθέστε το σπανάκι και τα ζυμαρικά. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 3- 4 λεπτά.