Κλασικό μεζεδάκι με άρωμα θάλασσας και πλούσια σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 800 γρ. γαρίδες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/8 κ. γλ. πιπέρι1/8 κ. γλ. πιπέρι
- Για τη μαρινάδα:
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες ή ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
- 1 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ. σ. μέλι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό
- 180 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις γαρίδες. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν οι γαρίδες παντού.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 5- 6 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο σε φέτες μαζί με τις νιφάδες κόκκινου τσίλι και τη ρίγανη και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά, σβήνοντας την κατσαρόλα. Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μέλι και τον μαϊντανό και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί μια πλούσια, πηχτή σάλτσα.
- Προσθέστε τις μαριναρισμένες γαρίδες και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Ανοίξτε το καπάκι και πασπαλίστε με φέτα παντού.
- Μπορείτε είτε να σκεπάσετε το καπάκι και να μαγειρέψετε άλλα 4-5 λεπτά μέχρι η φέτα να μαλακώσει είτε να την ψήσετε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 4- 5 λεπτά.