Συμφωνία λαχανικών στην κατσαρόλα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 2 πιπεριές
- 2 κολοκυθάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Για τη σάλτσα:
- 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μέλι
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μέτρια- μεγάλα κομμάτια. Μεταφέρετε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τρίψτε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ (πετάξτε τις φλούδες).
- Προσθέστε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα κομμένα λαχανικά και ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
- Βάλτε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και όταν οι χυμοί αρχίσουν να βράζουν, σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ξεσκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά (μέχρι η σάλτσα να δέσει και τα λαχανικά να μαλακώσουν).