Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025

Τουρλού λαχανικών


Υλικά


Συμφωνία λαχανικών στην κατσαρόλα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μέτρια- μεγάλα κομμάτια. Μεταφέρετε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Τρίψτε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ (πετάξτε τις φλούδες).
  3. Προσθέστε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  4. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα κομμένα λαχανικά και ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
  5. Βάλτε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και όταν οι χυμοί αρχίσουν να βράζουν, σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  6. Ξεσκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά (μέχρι η σάλτσα να δέσει και τα λαχανικά να μαλακώσουν).