Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025

Αντιοξειδωτικός χυμός γκρέιπφρουτ, τζίντζερ, κανέλα


  Το γκρέιπφρουτ για κάποιους είναι ένα φρούτο με περίεργη, όξινη γεύση, για άλλους όμως είναι ένας διατροφικός θησαυρός που θωρακίζει την υγεία  
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε...  
 
 
βιταμίνη C, με ένα μέτριο φρούτο να καλύπτει περίπου το 64% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Περιέχει ακόμη βιταμίνη Α, κάλιο και μαγνήσιο. Η βιταμίνη C προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ η βιταμίνη Α συμβάλλει στην υγεία των ματιών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υλικά (1 ποτήρι)
 
  • 2 γκρέιπφρουτ
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 40 γρ.
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Τρίβουμε το τζίντζερ και το βάζουμε σε χλιαρό νερό (περίπου 1/3 κούπας) για 10–15 λεπτά.
  • Βήμα 2: Στύβουμε τα γκρέιπφρουτ, σουρώνουμε το τζίντζερ και αναμειγνύουμε τον χυμό τους.
  • Βήμα 3: Ανακατεύουμε καλά τον χυμό με το μέλι μέχρι να διαλυθεί, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε πάγο.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 125 kcal
  • Υδατάνθρακες: 6,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1,3 γρ.
  • Λιπαρά: 1,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI