Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025

Το Πλανητέρο το φθινόπωρο είναι σκέτο όνειρο


Ο πανέμορφος προορισμός στην Ορεινή Αχαΐα

 Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την...  

 

Ορεινή Αχαΐα με τα Καλάβρυτα, έναν γοητευτικό προορισμό για όλες τις εποχές, όχι μόνο τον χειμώνα. Ωστόσο, η περιοχή διαθέτει κι άλλα όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε.

Ένα από αυτά είναι και το πλατανόδασος του Πλανητέρου, σε απόσταση 25 χλμ. από τα Καλάβρυτα, το οποίο ειδικά το φθινόπωρο είναι σκέτο όνειρο, με τα αμέτρητα πλατάνια να απλώνονται σε μια μεγάλη έκταση και τα γάργαρα νερά του Αροάνιου ποταμού να «ντύνουν» μουσικά το όλο σκηνικό.

Σε κάποια από τα υπεραιωνόβια πλατάνια, η διάμετρός τους αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού -σε αρκετά σημεία αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- αποτελούν πραγματική εμπειρία ζωής για τους λάτρεις της φύσης. Πάνω από το πλατανόδασος βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ γύρω από τις πηγές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες που φημίζονται για τις πέστροφές τους. Στα πιο σημαντικά σημεία της περιοχής είναι και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ο οποίος, ανακαινισμένος πια, λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Οι λάτρεις της ορειβασίας αξίζει να γνωρίζουν ότι από εδώ ξεκινούν διάφορα μονοπάτια μέσα στην καταπληκτική φύση της περιοχής.


Δείτε τις φωτογραφίες