Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα, μυρίζει υπέροχα και έχει αυτή τη «σπιτική» γεύση που όλοι λατρεύουμε, τότε το Blueberry Loaf είναι η απάντηση. Με λίγα υλικά και...
μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, μπορείς να έχεις στο τραπέζι σου ένα κέικ γεμάτο φρεσκάδα και χρώμα.
Υλικά
Υλικά
- 1 φλιτζάνι (125γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι (90γρ.) καστανή ζάχαρη
- 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 χούφτες μύρτιλα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά. Ανακάτεψε καλά.
- Κόσκινε το αλεύρι και πρόσθεσέ το στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, ντυμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε στους 180°C για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξυλάκι που θα βάλεις στο κέντρο.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα για 20 λεπτά πριν το κόψεις.
- Και… σερβίρεται!
Tips & εναλλακτικές
- Για πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς ζάχαρη, αντικατέστησέ τη με 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες.
- Αν θες vegan παραλλαγή, μπορείς να βάλεις chia eggs αντί για κανονικά αυγά.
- Το βούτυρο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας.
Αυτό το Blueberry Loaf είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό σνακ ή ακόμα και για κέρασμα όταν έχεις φίλους στο σπίτι. Κόψε μια χοντρή φέτα, συνόδευσέ την με έναν καφέ ή τσάι και απόλαυσε την πιο απλή αλλά εντυπωσιακή γεύση του φθινοπώρου.