Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Είναι αλήθεια πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό –και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να ταιριάζει στις ανάγκες τους, ανάλογα με...
τη φυσική δραστηριότητα, τη φαρμακευτική αγωγή ή τις καθημερινές τους συνήθειες. Παρ’ όλα αυτά, η μεσογειακή διατροφή μάς θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα πλήρες πρωινό, γεμίζοντας τον οργανισμό μας με ενέργεια, ποιοτικές θερμίδες, βιταμίνες και φυτικές ίνες που μας δίνουν ώθηση για όλη την ημέρα.
Υλικά (1 μερίδα)
Υλικά (1 μερίδα)
- 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1/3 κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κοφτό κ.γ. μέλι
- 1 φέτα φρέσκο ανανά, κομμένη σε μπουκιές
- 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο/βούτυρο κάσιους
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα βάζο ή μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι, τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και τα σπόρους chia, ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί πηχτός χυλός.
- Βήμα 2: Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και όλο το βράδυ.
- Βήμα 3: Πριν καταναλώσουμε, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο ανανά και το βούτυρο ξηρών καρπών που έχουμε επιλέξει.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 287 kcal
- Υδατάνθρακες: 16,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 17,5 γρ.
- Λιπαρά: 6,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI