Αν αγαπάς τα κλασικά tuna melts, ετοιμάσου για την πιο ανατρεπτική εκδοχή τους: το Spicy Tuna Melt με κορεάτικη γεύση. Η καυτερή, κρεμώδης γέμιση με τόνο, kimchi και gochujang «παντρεύεται» με τραγανό sourdough και λιωμένο τυρί, δημιουργώντας...
έναν μοναδικό συνδυασμό καυτού–δροσερού, κρεμώδους–τραγανού.
Αυτό το σνακ είναι το απόλυτο comfort food, ιδανικό για μεσημεριανό στο γραφείο, brunch με φίλους ή ακόμα και για βραδινό snack μπροστά στην τηλεόραση.
Υλικά (για 2 άτομα)
Αυτό το σνακ είναι το απόλυτο comfort food, ιδανικό για μεσημεριανό στο γραφείο, brunch με φίλους ή ακόμα και για βραδινό snack μπροστά στην τηλεόραση.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 135 γρ. τόνος σε κονσέρβα (κατά προτίμηση @ofoodusa, διαθέσιμο στο Amazon)
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένο kimchi
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. gochujang (κορεάτικη καυτερή πάστα)
- 2 φέτες sourdough ψωμί
- 2–3 φέτες τυρί (cheddar ή gouda λιώνουν τέλεια)
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το μείγμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο με το kimchi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το gochujang. Θέλουμε ένα κρεμώδες αλλά ελαφρώς πικάντικο αποτέλεσμα. - Στήνουμε το sandwich
Παίρνουμε τις φέτες sourdough και αλείφουμε εξωτερικά με βούτυρο. Στην εσωτερική πλευρά, βάζουμε μια φέτα τυρί, το μείγμα τόνου και από πάνω άλλη μια φέτα τυρί. Κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι ψωμιού. - Ψήνουμε
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε το sandwich 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί. - Σερβίρουμε
- Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε αμέσως. Το αποτέλεσμα; Ένα τραγανό, ζουμερό και καυτερό melt που θα γίνει το νέο σου αγαπημένο.
Αν θες να απογειώσεις το Spicy Tuna Melt, πρόσθεσε λίγες φέτες αβοκάντο ή λίγο φρέσκο κόλιανδρο. Θα ισορροπήσουν την ένταση του gochujang και θα δώσουν μια φρέσκια νότα.