Ψάχνεις κάτι γρήγορο, φτηνό και χορταστικό; Αυτή η συνταγή είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι! Με μόλις 5 βασικά υλικά, λίγο φούρνο και καθόλου κόπο, μπορείς να φτιάξεις ένα πιάτο που μοσχοβολάει σπιτική θαλπωρή. Ιδανικό για...
φοιτητές, για όσους βαριούνται το delivery ή απλώς θέλουν κάτι απλό που να βγαίνει πάντα νόστιμο.
Τι θα χρειαστείς
Τι θα χρειαστείς
- 3 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο ή με, όπως προτιμάς)
- 250 g μικρές πατατούλες (baby potatoes)
- 3–5 κλαδάκια δενδρολίβανο ή το αγαπημένο σου μυρωδικό (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό κ.ά.)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- ½ λεμόνι, ο χυμός του
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και, αν θέλεις έξτρα ένταση, λίγη καυτερή σάλτσα (hot sauce)
Οδηγίες βήμα-βήμα
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C
- Σε ένα ταψάκι, τοποθέτησε τις πατάτες κομμένες στη μέση (αν είναι πολύ μικρές, άφησέ τες ολόκληρες). Ρίξε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο πάνω ή δίπλα στις πατάτες.
- Ράντισε με τον χυμό λεμονιού, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και λίγη ακόμα δόση από το αγαπημένο σου λάδι. Αν θες πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες hot sauce.
- Ψήσε για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Tip: Αν θέλεις να γίνει ακόμα πιο τραγανό, άφησέ το 2–3 λεπτά παραπάνω στο grill!
Extra ιδέες για να το απογειώσεις
- Πρόσθεσε πάπρικα, κύμινο ή ρίγανη για πιο μεσογειακή γεύση.
- Αν έχεις, βάλε λίγα ντοματίνια ή φέτες πιπεριάς στο ταψί για χρώμα και έξτρα νοστιμιά.
- Σέρβιρέ το με γιαούρτι με λεμόνι και σκόρδο ή μια πράσινη σαλάτα.
Ένα ταψί, πέντε υλικά, 25 λεπτά — και έχεις τέλειο φοιτητικό comfort food που μοιάζει σαν να το έφτιαξε… μαμά!
Δοκίμασέ το και παίξε με τα μυρωδικά σου — το περπάτημα ως την κουζίνα αξίζει τον κόπο!