Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

Μοσχαρίσιο κρέας ψητό στο air fryer


Συνοδέψτε με ψητά λαχανικά και σπιτικό πουρέ
 
Υλικά

  • 1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (για ψητό)
  • 1- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 
 

  • 1 κ. γλ. κόκκους κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
 
Εκτέλεση
  1. Βγάλτε το μοσχάρι από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα (20-30 λεπτά).
  2. Ζεστάνετε το air fryer στους 220 βαθμούς.
  3. Τρίψτε το μοσχαρίσιο κρέας παντού με το λάδι.
  4. Συνδυάστε σε ένα μπολ το θυμάρι, τους κόκκους κρεμμυδιού και τη σκόνη μουστάρδας με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Τρίψτε με αυτό όλο το μοσχαρίσιο κρέας και, στη συνέχεια, βάλτε το μοσχαρίσιο κρέας στο καλάθι του air fryer και ψήστε το για 10 λεπτά.
  5. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και μαγειρέψτε για άλλα 30- 40 λεπτά.
  6. Μεταφέρετε το κρέας σε μια σανίδα, καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.