Υλικά
- 6 μεγάλα αυγά
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, τον κιμά
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό (ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό)
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το λουκάνικο και θρυμματίστε το σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει.
- Ανακατέψτε τις θρυμματισμένες ντομάτες και τα μυρωδικά. Αφήστε να σιγοβράσει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι (και ενδεχομένως ζάχαρη).
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κάνετε έξι λακκούβες στο μείγμα ντομάτας. Μέσα σε κάθε πηγάδι, σπάστε ένα αυγό και πασπαλίστε με μια πρέζα περισσότερο θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από κάθε αυγό.
- Σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι τα ασπράδια να πήξουν και οι κρόκοι να είναι ακόμα λίγο ρευστοί, περίπου 5- 8 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως με τραγανό ψωμί.