Το ρόδι αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών
Το ρόδι είναι πλούσιο σε...  
 φυτοχημικά με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλοντας στην προστασία των αρθρώσεων, την αναστολή της αποικοδόμησης του κολλαγόνου και τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής, η οποία σχετίζεται με πολλές ασθένειες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην οστεοαρθρίτιδα, ενώ ευεργετικές επιδράσεις έχουν παρατηρηθεί και στον διαβήτη, τη στυτική δυσλειτουργία, τις στοματίτιδες και την εγκεφαλική υγεία.
Υλικά (2 μερίδες)
- 4 κούπες πράσινα σαλατικά
- 1 κούπα φρέσκο ρόδι (σπόρια, όχι χυμός)
- 80 γρ. χαλούμι
- ½–1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
Για τη σως
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε το χαλούμι σε 4 λεπτές φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα πράσινα σαλατικά, την πιπεριά, το ρόδι και τα φουντούκια.
- Βήμα 3: Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υλικά της σως, το κλείνουμε και ανακατεύουμε κουνώντας το καλά.
- Βήμα 4: Βάζουμε το χαλούμι πάνω από τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 330 kcal
- Υδατάνθρακες: 9,1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12,8 γρ.
- Λιπαρά: 9,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ

 
 
 
 
