Μία πρωτεϊνική, πανεύκολη και άκρως θρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι – από δυναμωτικό πρωινό μέχρι και ελαφρύ βραδινό.
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Το σπανάκι, με τη μοναδική του φρεσκάδα και την πλούσια γεύση του, είναι υλικό που όχι μόνο απογειώνει τη γεύση, αλλά προσφέρει...
και πολύτιμα οφέλη στην υγεία μας. Γεμάτο βιταμίνες Α και C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο, ενισχύει τα οστά, στηρίζει την καρδιά, προστατεύει την όραση και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 τορτίγια ολικής άλεσης
- 1 αβγό και 2 ασπράδια
- 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι
- 40 γρ. χοντροτριμμένη φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το αβγό με τα ασπράδια.
- Βήμα 2: Βάζουμε την τορτίγια σε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του αβγού.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε διάσπαρτα το σπανάκι και τη φέτα.
- Βήμα 4: Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10–12 λεπτά.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
- Ενέργεια: 287 kcal
- Υδατάνθρακες: 17,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
- Λιπαρά: 6,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI